Hoe ga je om met drank en drugs tijdens de feestdagen?

Wilde mijn 2e blog schrijven over een nieuwe start maar aangezien de feestdagen naderen zijn mijn gedachtes. Hoe ben ik die feestdagen doorgekomen? En hoe deed ik dat eigenlijk? Dat zijn de vragen die bij me opkomen. Over mijn laatste jaren in gebruik kan ik daar kort en krachtig over zijn. Ik gebruikte iedere dag, zorgde altijd wel voor een reden om te gebruiken en als ik die niet had schreeuwde mijn lichaam wel dat ik niet meer zonder kon.

Welke smoezen verzin jij?

In het begin van mijn verslaving is het echter anders gegaan. Deed in die tijd alles stiekem legde mijn middel in de schuur of verstopte het in huis op een plek waarvan ik wist dat vinden ze nooit. De wc rol deed het ook goed als verstopplek zo werd ik steeds creatiever. En als het om drank ging dan schonk ik in of ging het halen. Als ik in de keuken was nam ik al een extra slok of extra flesje bier. Op het moment dat ik geen cocaïne meer had dan verzon ik wel weer een reden om eraan te komen. Belde mijn dealer of sms-te hem, hij wist waar het neergelegd moest worden onder de kliko of in de auto.

  • drank en drugs tijdens de feestdagen, hoe ga jij daar mee om

Maak jij ruzie thuis?

Dan zullen we het maar niet over de keren hebben dat ik thuis ruzie ging maken zodat ik een reden had om de deur uit te vluchten en zo aan mijn middel kon komen of ergens te gaan drinken. Zo ging het keer op keer. En werden zeker de feestdagen er niet gezelliger op en waarom niet? Ik schaamde me durfde er niet voor uit te komen dat ik een probleem had en bleef me maar groot voordoen.

Samen met mijn huidige vriendin zochten we allerlei reden om niet de feestdagen door te brengen met familie. Als we bij mijn moeder waren zeiden we “we moeten nog naar mijn schoonouders” en bij mijn schoonouders was het weer andersom. Of we zeiden we hebben nog een verjaardag en uiteindelijk belanden we in de kroeg want daar zaten mensen die hetzelfde zijn als ons: Zuipen en Snuiven.

Hoe zou jij de feestdagen door willen brengen?

Terugdenkend aan die tijd ben ik blij dat ik het leven leidt wat ik nu heb. Komt bij sommige mensen als saai over, ik zelf zeg dat dit het normale leven is zonder drank en drugs. Genieten van mijn vriendin en onze kinderen. Spelletjes doen en een film kijken die ik nu wel kan volgen. Zou jij dit leven ook willen hebben of gun je iemand anders een mooie verandering. Start dan vandaag nog. Neem contact op met je huisarts of kijk wie er in jouw regio kan helpen op gebied van verslaving. Hierbij kun je denken aan een interventie die je als familie wilt inzetten voor de gebruiker. Of denk aan een herstelcoach die direct aan de slag kan met jou om deze verandering in gang zetten.

Hulp bij verslaving door Erwin

Wil jij stoppen met drank en drugs?

Heeft dit artikel over hoe je omgaat met drank en drugs tijdens de feestdagen vragen bij je opgeroepen? Of kan ik jou helpen met jouw situatie? Dan mag je mij gerust bellen of mailen. Ik werk vanuit herstelcoaching of kan je helpen bij een interventie.