Herstellen hoef je echt niet alleen te doen.

Bij het schrijven van deze blog vier ik een feestje. Dit feestje is niet mijn verjaardag. Nee het is mijn 5e jaar in Herstel. Al 5 jaar geen Alcohol – geen Drugs en ook nog eens gestopt met roken. Het zijn mooie jaren en mijn gevoel zegt dat het steeds leuker wordt.

Als ik terugdenk aan juli 2016, zat ik financieel – spiritueel aan de grond. Waarbij ik het niet over mijn gezondheid ga hebben, die was helemaal ver te zoeken. Een zombie die over lijken ging, wat een onaardig persoon was ik toch.

De keuze tot herstel

Dat ik uiteindelijk toch de keuze heb gemaakt is grotendeels te danken aan mijn vriendin. Zij was degene die mij het huis uit schopte. Waardoor ik mij besefte dat ik helemaal alleen stond. Hoe gaat dat bij jou? Staan jou naasten – familieleden – op het punt om jou eruit te zetten. Willen jou vrienden de relatie verbreken. Heeft je werkgever het punt bereikt en wil hij jou liever ontslaan. Wacht er niet op, herstellen doe je niet alleen. Het begint wel bij jou!

Jij gaat aan de slag met je herstel, dat doe je zelf. Met hulp, ondersteuning en herstelcoaching vanuit anderen. Maar, laten we eerlijk zijn. Jij doet het.

  • meetings voor drank en drugs verslaafde blijft anoniem

Hoe kun jij herstellen?

Als je bovenstaande niet mee wil maken zorg dan dat je hulp gaat zoeken. Er zijn meerdere mogelijkheden zoals een klinische opname of ambulante aanpak. Misschien wel via de meetings van AA – NA – CA. Mijn herstel is dan wel in een kliniek begonnen en daarna naar een safehouse. Het echte leven begon pas daarna. Toen ik terugkwam in mijn eigen woonplaats was ik immers veranderd. Alleen de wereld om mij heen was gewoon doorgegaan met leven. Die leefde nog steeds hun leven zoals ik dat voor mijn klinische opname deed. En dat was me een partij lastig. Zij wisten niet beter of ik was nog steeds diezelfde Erwin. Velen boden mij alles weer aan, keer op keer uitleggen. Nee zeggen en meer. Dat is erg lastig, bijna onmogelijk dacht ik wel eens. Juist door de hulp van herstelcoaching, het bijwonen van meetings en elkaar daarin te steunen helpen je er doorheen om overal af te blijven. Zit jij al in herstel en ervaar jij dit ook?Heb je het gevoel te veel alleen te staan? Vraag hulp, ga naar meetings, zorg dat je mensen om je heen hebt die je steunen in jouw herstel.

Heb jij angst om naar meetings te gaan?

Hé, denk dan niet dat jij alleen hebt. Wij hebben dat allemaal! Voor mij maakte het uitspreken van deze angst al een groot verschil. Waarbij anderen bevestigden dat zij hetzelfde ervaarden. Dus mijn advies, spreek je gevoel uit, het is eng. Het is alleen nog onbekend.

Overal, in heel de wereld zijn er meetings waarin mensen bij elkaar komen om over hun herstel, verslaving met elkaar te praten. Zo ook in mijn woonplaats Oss.  Ik maak tot de dag van vandaag gebruik van de meetings in mijn woonplaats en leer van elke bijeenkomst.

Eerste meeting in herstel

Mijn eerste meeting was in Zuid Afrika, hoe eng denk je dat dat was, zo ver van huis. Anderzijds, niemand kende mij daar en dat voelde ook weer veilig. Ik weet nog goed ik daar zat en dacht maar 1 ding “Dit nooit in Nederland” mijn hoofd oordeelde over iedereen .

De een had een stomme pet op de ander een lange baard en weer een andere praatte shit en zo had ik over iedereen wel wat. Totdat ik echt ging luisteren wat er gezegd werd.

Ik kwam erachter dat ik er juist iets van kon leren. Dat ik echt niet de enige was die een probleem had. Ze lezen daar voorleeskaarten voor over GOD en een hogere macht. Oooo jee ik ben in een sekte terecht gekomen. Totdat ik naar enkele weken meer en meer liefde in deze groep voelde. Elke keer als ik er kwam waren ze oprecht geïnteresseerd in mij. Ze wilde weten hoe mijn week was geweest. Voelde met mij mee als het even wat minder ging. Hier leerde ik nieuwe vriendschappen maken die buiten de meetings ook echt vrienden werden. Als ik hier wat vertel wordt ik dus niet veroordeeld en mag ik echt mijzelf zijn.

Mijn advies aan jou

Daarom adviseer ik iedereen die een probleem heeft met drank – drugs – seks en gokken / gamen om eens naar een meeting te gaan. Hou het een 3 tot 6 maanden vol om er te komen. Daarna kun je nog altijd zeggen het is niets voor mij. Inmiddels ben ik er wel achter gekomen dat het geen sekte is. Hoe had ik dit ooit kunnen denken. Tot op de dag van vandaag word ik gesterkt door het delen van ervaringen en de gesprekken binnen deze bijeenkomsten.

Hulp bij verslaving door Erwin

Wil jij een meeting bijwonen?

Heeft dit blog over herstellen doe je niet alleen vragen bij je opgeroepen of kan ik jou helpen met jouw situatie? Wil jij een keer een meeting bijwonen? Kijk in je woonplaats of regio waar deze zijn. Je mag het ook aan mij vragen. Wil je aan de slag met herstelcoaching, bel of mail me even?

Big hug,

Erwin