Doorgaan of doodgaan?

Mijn leven is onhanteerbaar en ik weet het niet meer. Er zijn twee vrienden overleden, allebei door drank en drugs. We hebben de eerste begrafenis en er staan zeker 1500 mensen langs de weg en in de kerk. Daarna vierden wij het leven, want dat had hij zo gewild. Zeven dagen later hebben we weer een begrafenis en daar kunnen we amper 40 mensen bij elkaar krijgen. Ook na deze begrafenis vierden we het leven met drank en drugs. Het zette mij en mijn vriendin aan het denken.

Waarom blijven we zo leven?

De reden is dat we op dat moment machteloos waren tegenover onze verslaving, het hield ons in de greep. Ergens wilden we wel stoppen, maar in plaats daarvan gebruikten we meer en meer. We maakten beloftes die we niet nakwamen, zo gaat het dag in en dag uit.

  • Doorgaan of doodgaan verslaving

Hoe gaat dat bij jou?

Een tijdje later hadden wij de oplossing; we maken een einde aan ons leven. Hier kregen we een serieuze discussie over. Wat als één van ons twee blijft leven, hoe gaan we er dan mee om? Moet diegene dan alles uitleggen aan onze ouders, vertellen dat we junkies zijn? Uiteindelijk zijn we hier te laf voor, gelukkig maar.

Spoken deze gedachtes ook wel eens door jouw hoofd?

Die maand werd gevuld met ruzies over het gebruik. Mijn vriendin besloot mij buiten te zetten en ze verbrak onze relatie. Ik manipuleerde haar door te zeggen “Ik ga alles tegen je ouders vertellen als je me eruit zet”. Daarop antwoordde ze “Doe maar, maar hier moet je eruit. Ik ga me laten opnemen”. Onderweg naar haar ouders zei iets in mij dat ik eerst naar mijn eigen moeder moest gaan. Had ik nu maar de juiste mensen om mij heen die een interventie bij me pleegde… Ik ben bang, angstig en ik weet dat ik hulp nodig heb. Ik sloeg haar ouders over en reed direct naar mijn eigen moeder. Daar biechtte ik alles op. Ik stelde me kwetsbaar op en vertelde wat een puinhoop ik van mijn leven had gemaakt. Mijn moeder zei “Als je een kliniek gaat zoeken en je aanvaardt hun hulp, zal ik er voor je zijn”. De eerste stap was gezet.

Herken jij deze situatie en is herstelcoaching de juiste oplossing?

Herken jij jezelf hierin? Dan kan herstelcoaching uitkomst bieden. Ik ben jouw persoonlijke coach, jouw motivator en jouw stok achter de deur om te zorgen dat dingen direct aangepakt en opgelost worden. Ik draag zorg dat je je afspraken nakomt en ik ben een luisterend oor bij problemen.

Herken je deze situatie bij een van je naasten? Een interventie kan jou, de verslaafde en de rest van zijn omgeving helpen. Een interventie opent de ogen van een geliefde die kampt met een verslaving.

Big hug, Erwin

Hulp bij verslaving door Erwin

Heb jij hulp nodig?

Heeft dit blog over doorgaan of doodgaan vragen bij je opgeroepen of kan ik jou helpen met jouw situatie? Is herstelcoaching voor jou de juiste stap of ben je geïnteresseerd in een interventie? Neem contact met mij op, want ik ben er voor jou.