Dankbaarheid in Corona-tijd ver te zoeken

Dankbaar, als ik dat woord in mijn gebruikers tijd hoorde dan was ik dankbaar voor het feit dat ik een eigen huis had. Dat ik een auto had. Dat ik geld had dat ik kon uitgeven voor middelen. Voor kleding en andere materiële zaken. Ik was vooral dankbaar als het bijna weekend was want dan kon ik weer gebruiken. Ik was blij als ik een vrije dag aan had gevraagd voor een feestje, festival of een speciaal lang weekend.

De dagen ervoor kocht ik drugs en andere verdovende middelen om een feestje te bouwen. O wat was ik toch dankbaar. En gezellig dat het was geweest, geweest want achteraf kwam de enorme kater. Hoe lastig is het nu voor een gebruiker, verslaafde of partner van, tijdens deze coronacrisis. Spanningen lopen alleen maar op, waar is de dankbaarheid.

  • De invloed van corona op dankbaarheid en verslaving

Wat maken we kapot in deze tijd van corona?

Nu is het zeker een andere tijd “corona” waar voor vele dankbaarheid ver te zoeken is. We vereenzamen en leven gedwongen in isolement en dit is weer een reden om meer te drinken en te gebruiken want ons hoofd zegt we mogen toch wel wat gezelligheid hebben.

Maar als we nog meer drugs gebruiken en drinken is dat voor deze tijd al helemaal niet slim. Ons immuniteitssysteem hebben we op dit moment harder nodig dan ons lief is. Door te drinken en te gebruiken breken we dat harder af dan we denken. Waardoor we eerder kwetsbaar worden voor ziektes zoals b.v corona en depressies. Maar hoe sta jij erin als partner van een gebruiker of werkgever? Hoe kun je nu zorgen dat je dierbare niet terugvalt in zijn verslaving. Nu, juist in deze tijd waarin ook een avondklok ons parten gaat spelen, kinderen de hele dag thuis zijn en we ook nog geacht worden om thuis te werken. Spanningen lopen op, waar anderen geen weet van hebben. Hoe kunnen dan in hemelsnaam dankbaar zijn met wat we hebben?

Weet jij ook niet hoe je echt dankbaar kunt zijn?

Nee, heb ik moeten concluderen! Ik dacht wel dat ik dankbaar was maar achteraf is gebleken dat ik het niet kende. Ik was blij met een gezellige avond of weekend vol gebruik en dacht dan dat ik dankbaar was voor het weekend. Echter na het weekend sloeg dankbaarheid snel om in onvrede / ondankbaarheid. Een kater , geen geld meer, niet naar mijn werk kunnen mezelf ziek melden, ruzie thuis ga zo maar door. Met rust, regelmaat en reinheid heb ik dit allemaal op orde gekregen. Ik ben clean en help nu anderen. Daarom weet ik als geen ander wat deze huidige tijd, corona-tijd, betekent voor jouw dierbare gebruiker, verslaafde partner. Dit is een hel, spanningen, prikkels en vereenzaming werken als een rode lap om terug te vallen op middelen die even het gevoel van dankbaarheid oproepen. Hoe kun je dit voorkomen? Hoe kun je jouw partner behoeden voor terugval, gebruik.

Versterk dankbaarheid vanuit rust, regelmaat en reinheid

Juist in deze tijd van corona met allemaal aangepaste maatregelen. Met de avondklok als dieptepunt zitten meer en meer in een isolement. Waarbij we overprikkeld worden in onze thuissituatie. We kunnen geen kant op en hebben ondersteuning, hulp nodig. Ook al is dat nu op afstand. Je kunt hier zelf ook direct mee aan de slag, de basis is terug te brengen naar de drie R’s.

  • Rust
  • Regelmaat
  • Reinheid

Het klink te simpel om waar te zijn. Zeg nu zelf, ben je de drie R’s al niet veel langer kwijt en ben je er misschien nu pas weer van bewust.

Toen ik voor herstel koos werden mij suggesties toegereikt die ik ben gaan toepassen. Stapsgewijs zijn de drie R’s weer terug in mijn leven gekomen, waardoor ik nu dankbaar ben dat ik ’s morgens WAKKER mag worden, want dat is niet vanzelfsprekend  al vinden we dat de normaalste zaak van de wereld.

Immers “de meeste mensen sterven in hun slaap” dus ik geniet iedere ochtend als ik wakker mag worden en ben ik super dankbaar dat ik weer aan de dag mag beginnen. Verder geniet ik van iedere tijd die ik mag doorbrengen samen met cliënten, om ze te ondersteunen in hun eigen proces in herstel naar een clean leven.

Ik ben dankbaar dat ik van de kleine dingen in het leven mag genieten. In de afgelopen 4,5 jaar heb ik mooie mijlpalen mogen behalen in het leven maar het is echt waar wat men zegt “het zijn de kleine dingen die het doen”. 

Herken jij deze situatie? Worstel je met dankbaarheid en mogelijk terugval?

Herken jij jezelf hierin? Dan kan herstelcoaching en of begeleiding uitkomst bieden. Ook nu in corona-tijd waarin spanningen meer en meer oplopen. Dit kan fysiek en op afstand.  Ik ben jouw persoonlijke coach, jouw motivator en jouw stok achter de deur om te zorgen dat dingen direct aangepakt en opgelost worden. Ik draag zorg dat je je afspraken nakomt en ik ben een luisterend oor bij problemen.

Herken je deze situatie bij een van je naaste? Een interventie kan jou, de verslaafde en de rest van zijn omgeving helpen. Een interventie opent de ogen van een geliefde die kampt met een verslaving.

Big hug, Erwin

Hulp bij verslaving door Erwin

Heb jij hulp nodig tijdens corona?

Heeft dit artikel over “dankbaarheid tijdens corona ver te zoeken?” vragen bij je opgeroepen of kan ik jou helpen met jouw situatie?  Neem contact met mij op, want ik ben er voor jou.